april 7, 2017 TEST de Jong Geen reacties

Programma Oranjevereniging “Oranje Nassau”, Bergambacht
Donderdag 20 april 2017, 55+-avond in de Tulp

 

Koningsdag, donderdag 27 april 2017.

08.00     Carillon bespeling.

Boudewijn Zwart zal met de bespeling van het carillon in de toren van de Laurentiuskerk weer de start vormen van Koningsdag.

08.40     Muziekparade/Mars door het dorp.

De muziekvereniging “Excelsior” zal de volgende route lopen, waarbij de schooljeugd zal worden opgehaald: vertrek bij de Waard, Meidoornstraat, Schoolstraat, Voorstraat, Kerksingel, Raadhuisstraat (gemeentehuis).

09.00     Aubade.

Voor het gemeentehuis in de Raadhuisstraat wordt de aubade weer gehouden.

09.20     Muziekparade/Afmars muziek­vereniging “Excelsior”.

Via: Raadhuisstraat, Hoofdstraat, H.B. Nederburghstraat (2x paaltjes in wegdek), Badhuisstraat, Schoolstraat, Meidoornstraat (tot aan de Waard).

09.30     Kinderactiviteiten.

Kinderen uit de groepen 1 t/m 4:

Theater Snater uit Woerden, die sinds 1985 jeugdtheatervoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar maakt, zal voor jullie de kindervoorstelling “Zeebenen” verzorgen in “De Schakel”.

Kinderen uit de groepen 4 t/m 8*:

Dit jaar wordt er voor de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 op het evenemententerrein aan de Pleinstraat/Marktplein een speurtocht met spelletjes georganiseerd. De kinderen worden na de aubade verwacht op het op het evenemententerrein aan de Pleinstraat/Marktplein, waar ze een spelformulier kunnen ophalen en verdere informatie krijgen.

Dit jaar verlenen we medewerking aan Kingsday Classic.

Middag­programma woensdag 27 april 2016.

Ver­schillende evenementen op het evenemententerrein aan de Pleinstraat/Marktplein.

13.00     Oranjemarkt voor kinderen.

Jonge handelaren en verkopers (m/v) in de dop bieden weer hun koopwaar aan. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen hier gratis aan mee doen. Je legt gewoon een kleedje neer vanaf de hoek Pleinstraat en de gehele Hennepstraat. Je stalt je spulletjes er op uit en klaar is je eigen markt­kraam.

13.00     Verkooptent.

De hele middag zal er op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein een verkooptent staan waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. De prijzen zijn redelijk en de baten komen ten goede aan de Oranjevereniging.

13.00     Adventure Company.

Voor de jeugd staan op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein een aantal attracties opgesteld. O.a. Verticalbikes en een springkussen.

13.00     Entertainment.

Jeroen Engeln. Dit jaar zal de entertainer van een paar jaar terug weer aanwezig zijn. U zult versteld van staan de leuke typetjes die hij weer zal tonen. Kijkt u niet gek op als ineens een pizza-berzorger met een scooter voor u staat.

13.00 – 17.00      Beeldcarving.

Bart van Herwijnen uit Meteren zal een demonstratie beeldcarving met een kettingzaag geven. Hij heeft ook een aantal voorbeelden bij zich, die ook te koop zijn.

14.00     Demonstratie Nadance.

Na een jaar van afwezigheid, waarin Nadance het 10-jarige bestaan heeft gevierd, zullen zij voor ons weer een demonstratie verzorgen.

15.15     Freerunning.

Een aantal jongeren uit Bergambacht zal een demonstratie Freerunning  verzorgen.

Muzikale omlijsting:

Dit jaar zal Richard de Langen uit Schoonhoven weer de muzikale omlijsting verzorgen. Met een breed assortiment aan muziek die hij ten gehore brengt, zowel voor het oudere als het jongere publiek.

Heeft u een verzoeknummer, loop dan gerust even langs.

 

Avondprogramma woensdag 27 april 2016.

16.30     Inschrijven ringrijden.

Bij de kraam op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein inschrijven voor dit fiets evenement.

17.30     Ringrijden op de fiets.

Het is altijd weer spannend. Wie steekt de meeste ringen? Wie is er het mooist of origineelst verkleed en heeft de mooiste fiets? (dus doe je best).
Het parcours is: Hennepstraat, Houtstraat, ‘s-Heeraartsbergstraat, Secr. Schippersstraat en Pleinstraat.
Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er twee of drie ronden gereden. Probeer zoveel mogelijk ringen te steken terwijl je met gewone snelheid fietst

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − twaalf =