maart 21, 2017 TEST de Jong Geen reacties

KONINGSDAG
PROGRAMMA LEKKERKERK 27 APRIL 2017

08:00 uur KLOKGELUI

09:15 uur  GEZINSOPTOCHT

 • Begeleid door Muziekvereniging Lekkerkerk vertrekken we vanaf De Breeje Hendrick, richting Nicolaas Beetsstraat, Talmastraat, Kerkweg,  Raadhuisplein en Burgemeester van der Willigenstraat naar het gemeentekantoor.

09:30 uur AUBADE

 • Voor het gemeentekantoor o.l.v. Koos Weerheim en muzikaal begeleid door de Muziekvereniging Lekkerkerk. De liedteksten worden ter plaatse uitgereikt.

10:00 uur – 16:00 KINGSDAY CLASSICS

 • Een wisselende presentatie van voertuigen die meedoen aan de Kingsday Classics oldtimertour op het parkeerterrein achter het gemeentekantoor.
  Organisatie en verantwoording door www.kingsdayclassics.nl

10:00 uur GEKOSTUMEERDE KLEUTEROPTOCHT

 • Onder begeleiding van muziek vertrekken we vanaf het gemeentekantoor richting de Burgemeester van der Willigenstraat, Raadhuisplein,Kerkweg, Korte Baanstraat, Julianastraat, Koninginneweg, Emmastraat, Beatrixplantsoen naar de Koningin Wilhelminaschool waar de poppenkastvoorstelling plaatsvindt.

10:15 uur RINGSTEKEN OP DE BURGEMEESTER VAN DER WILLIGENSTRAAT

 • Voor paarden, pony’s en bespannen rijtuigen. Verzamelen voor Burgemeester van der Willigenstraat 37.
  Door de deelnemers wordt eerst een presentatieronde gereden. Er zijn prijzen voor de winnaars en de mooiste combinaties. De prijsuitreiking vindt direct na de wedstrijd plaats op het parcours.
  Aanmelden alleen op onze website www.ov-oranjenassau.nl.
  In verband met de kleuteroptocht is de Burgemeester van der Willigenstraat tussen het gemeentekantoor en het Raadhuisplein tot 10:15 uur verboden voor paarden.

10:15 uur KINDERSPELEN EN KINDERTRAKTATIE

 • Na afloop van de aubade beginnen de Kinderspelen op het parkeerterrein aan de Poolmanweg. Voor de Lekkerkerkse kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs die hier of elders naar de basisschool gaan.
  Deelnameformulieren worden ter plaatse uitgedeeld.

10:45 uur -POPPENKASTVOORSTELLING

 • In de Koningin Wilhelminaschool voor alle kleuters van groep 1 en 2.ca.

14:00 uur – 17:00 FEESTPROGRAMMA VOOR SENIOREN

 • Vanaf 55 jaar in De Boomgaard. Deelname is gratis. De organisatie is door de Commissie van Beheer De Boomgaard. De Oranjevereniging biedt een consumptie aan.

14:00 uur WANDEL-/PUZZELTOCHT DOOR LEKKERKERK

 • De inschrijving en start is bij de kraam van de Oranjevereniging op het parkeerterrein aan de Poolmanweg. Er zijn prijzen voor de winnaars.

14:00 uur RINGSTEKEN MET FIETS OF SKELTER VOOR DE JEUGD

 • Aanmelden en start is bij de kraam van de Oranjevereniging op het parkeerterrein aan de Poolmanweg. Aanmelden kan vanaf 13:30 uur. Gestart wordt met ringsteken voor de jeugd van 6 tot 15 jaar op fietsen. Aansluitend ringsteken met skelters voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. De prijsuitreiking is direct na afloop. Voor de mooist versierde fiets en skelter is ook een prijs beschikbaar.

14:00 uur RINGSTEKEN MET HISTORISCHE TRACTOREN OP DE BURGEMEESTER VAN DER WILLIGENSTRAAT

 • Deelnemers melden bij de kraam van de Oranjevereniging voor het gemeentekantoor. Prijsuitreiking direct na afloop. Er zijn prijzen voor de winnaars en mooist versierde tractor. Aanmelden alleen op onze website www.ov-oranjenassau.nl

ca. 16:00 uur RINGSTEKEN MET KLASSIEKE BROMMERS

 • Aansluitend op het ringsteken met tractoren is er ringsteken met klassieke brommers. Prijsuitreiking direct na afloop. Er zijn prijzen voor de winnaars en het mooiste geheel. Aanmelden alleen op onze website www.ov-oranjenassau.nl

20:35 uur OPTREDEN DRUMFANFARE

 • Uitgevoerd door Drumfanfare Duindorp uit Den Haag op het plein voor De Breeje Hendrick.

20:45 uur LAMPIONNENOPTOCHT

 • Begeleid door Drumfanfare Duindorp uit Den Haag en de Muziekvereniging Lekkerkerk.
  Vertrek vanaf De Breeje Hendrick, richting Talmastraat, Bilderdijkstraat, Potgieterstraat, Jan Ligthartstraat, Lorentzweg, Kerkweg, Tiendweg Oost, Prinsesseweg, Koninginneweg, Julianastraat, Burgemeester van der Willigenstraat, gemeentekantoor.

VOLKSZANG

 • Voor het gemeentekantoor, aansluitend na afloop van de lampionnenoptocht, o.l.v. Koos Weerheim. Muzikaal begeleid door de Muziekvereniging Lekkerkerk.

HET STAAT FEESTELIJK OP KONINGSDAG TE VLAGGEN MET WIMPEL

 

U wordt verzocht op 27 april geen auto’s te parkeren:

 • van 06:00 uur tot 17:00 uur op het parkeerterrein aan de
 • van 08:00 uur tot 18:00 uur in de Wilhelminastraat van 2 t/m 2B.
 • van 08:00 uur tot 17:00 uur op het aangegeven gedeelte van het parkeerterrein achter het gemeentekantoor.

De Burgemeester van der Willigenstraat en het Raadhuisplein zijn van 08:00 uur tot 18:00 uur afgesloten voor alle voertuigen m.u.v.  hulpdiensten en Arriva.
De Julianastraat, Koninginneweg, Emmastraat en Wilhelminastraat zijn van 08:00 uur tot 18:00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer m.u.v. hulpdiensten.
Het programma van Koningsdag is mede mogelijk gemaakt door onze vele leden, donateurs en vrijwilligers.

 

Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij onze activiteiten op Koningsdag. Opgave bij de voorzitter Albert de Haaij, tel. 0180 – 662564 of  via : info@ov-oranjenassau.nl
NOG GEEN LID VAN DE ORANJEVERENIGING ?
Vanaf € 3,50 per jaar bent u lid en steunt u het voortbestaan van de Oranjevereniging.
Aanmelden per e-mail: info@ov-oranjenassau.nl of tel. 0180 – 663087.
Bankrekening: NL96 RABO 0335 7797 35.

 

 

 

 

 

 

Deelname aan alle genoemde activiteiten is op eigen risico.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =